Keturios unikalios užtepėlės tinkančios prie krabų lazdelių tešloje

krabu-lazdelesKai kankina alkis ir norisi greitai paruošiamo patiekalo, puikus sprendimas – išsikepti krabų lazdelių tešloje. Tai sotus ir gardus užkandis, kurį galima pasiimti į darbą, į kelionę, kurį tinka valgyti vakare su gera kompanija žiūrint gerą kino filmą. Krabų lazdelės tešloje skanios ir vienos, be jokių priedų, padažų ir mišrainių. Vis dėlto, kad būtų sočiau, kartais galima paįvairinti jas ne mažiau gardžiomis užtepėlėmis. Nežinote, kokia užtepėlė tiktų prie krabų lazdelių? Siūlome keturis unikalius receptus. Jei užtepėlės patiks, galėsite jas išmėginti ir su kitais užkandžiais.

Avokadų, alyvuogių ir jūros kopūstų užtepėlė

Norint paruošti užtepėlės dviems žmonėms, jums reikės: skardinės žaliųjų alyvuogių, avokado, majonezo, fermentinio sūrio, džiovintų jūros kopūstų, šlakelio citrinos sulčių. Pirmiausia reikėtų išmirkyti jūros kopūstus. Išbrinkusius kopūstus pasmulkinkite ir suberkite į gilų elektrinės trintuvės dubenį. Nusunkite alyvuoges ir suberkite jas į tą patį dubenį. Tuomet į dubenį keliauja papjaustytas fermentinis sūris bei papjaustytas avokadas. Galiausiai įlašinkite į dubenį citrinos sulčių. Įjunkite trintuvę ir viską gerai pertrinkite. Užtepėlė skaniausia šviežia.

Pikantiška kiaušinių užtepėlė

Jei tik mėgstate kiaušinius, ši užtepėlė būtent jums. Švelnus ir pikantiškas jos skonis puikiai tinka prie krabų lazdelių. Užtepėlei pasigaminti reikės: 8 kiaušinių, pusės stiklinės majonezo, 1 šaukšto garstyčių,  nedidelio svogūno, druskos, pipirų ar kitų prieskonių pagal skonį. Išvirkite kiaušinius. Kiaušiniai gali būti verdami tiek kietai, tiek minkštai. Minkštas trynys suteiks užtepėlei šiek tiek kitokį skonį. Nulupkite atvėsusius kiaušinius iš sudėkite juos į elektrinės trintuvės dubenį, Taip pat sudėkite majonezą, garstyčias, smulkiau papjaustytą svogūną. Į dubenį berkite druskos, pipirų ar kitų savo mėgstamų prieskonių. Visus ingredientus gerai sutrinkite su trintuve. Jei užtepėlę patieksite vakarėlio metu, puoškite ją šviežiomis petražolėmis ar krapais.

Avinžirnių užtepėlė

Yra daugybė avinžirnių užtepėlių receptų, bet šis – ypatingas. Jo unikalumas slypi viename ingrediente, būtent – ciberžolėje. Šiai užtepėlei pasigaminti reikės: konservuotų avinžirnių, 1 citrinos, maltų ciberžolių, druskos, šaukšto medaus, 1-2 šauktų aliejaus, poros skiltelių česnako. Gaminimo eiga gana paprasta. Į elektrinės trintuvės indą sudėkite nusunktus avinžirnius, suberkite ciberžolės prieskonius, druską, įdėkite medų, įpilkite aliejaus ir įmeskite česnako skilteles. Įjunkite trintuvę ir visus ingredientus gerai sutrinkite. Užtepėlė patiekiama atskirame inde arba toje pačioje lėkštėje su krabų lazdelėmis.

Aštri fetos užtepėlė

Krabų lazdelės tešloje ir aštrumas – gal ir rečiau praktikuojamas, bet tikrai įdomus derinys. Siekiant aštrių potyrių jums reikės aštrios užtepėlės. Unikaliai aštriai fetos užtepėlei reikės: aštriųjų paprikų, 200 gramų fetos sūrio, skiltelės česnako, šaukšto alyvuogių aliejaus, šiek tiek druskos. Visus ingredientus sudėkite į elektrinės trintuvės dubenį ir gerai sutrinkite. Pagamintą užtepėlę ragaukite ir prireikus gardinkite prieskoniais ar drėkinkite aliejumi.

Jei tvirtai apsisprendėte pasigaminti kurią nors iš šių užtepėlių, nebijokite, jei kokio konkretaus produkto šiuo metu po ranka neturite. Fetos sūrį galima būtų pakeisti tradiciniu fermentuotu sūriu, alyvuogių aliejų atstos saulėgrąžų aliejus ir pan. Nebijokite eksperimentuoti, o eksperimentų rezultatus pasižymėkite receptų užrašinėje.