Tailandietiškos sriubos gaminimas

Tailandietiškos sriubos gaminimasJeigu norite sveikai maitintis ir nepriaugti kūno riebalų, turite atsižvelgti į savo mitybą. Pirmas dalykas, nuo kurio reikėtų pradėti, tai savo KMI apskaičiavimas. Tai padės padaryti Sportuojantys.lt sukurta KMI skaičiuoklė. Taip sužinosite ar jūsų svoris atitinka normą. Kūno masės indeksas yra svarbi sveiko gyvenimo būdo dalis, kurios nereikėtų ignoruoti. Jeigu jūsų KMI formulė ir rezultatas atitinka lūkesčius, tuomet nieko keisti nereikia. KMI skaičiuoklė vyrams, moterims tinka vienodai.

Tad norime pasiūlyti pasigaminti patiekalą, kuris padės normalizuoti KMI indeksą ir bus be galo skanus. Jeigu esate buvę Tailande, tai puikiai žinote šią neįprastą sriubytę pavadinimu Tom Yum. Tai pats ryškiausias Umami skonis, kuriame pinasi jūros gėrybių, rūgštelės bei stipraus aštrumo pojūtis. Jeigu pabodo vis tie patys gaminami patiekalai, tai pabandykite pasigaminti šios Tailando sriubų karalienės. Tai bus kažkas kitokio!

Šiai sriubai pagaminti reikės:

  • 1 v.š. kokosų aliejaus
  • 400 ml kokosų pieno
  • 500 ml vištienos arba žuvies sultinio
  • 1 Poras
  • 1-2 svogūnai
  • 3-4 skiltelės česnako
  • 250g rudų pievagrybių
  • 2 v.š. tailandietiškos pastos
  • 1 a.š. cukraus
  • 2 v.š. žuvies arba sojos padažo
  • 10 šaldytų virtų midijų
  • 6-12 šaldytų virtų krevečių
  • 1 laimas (patiekimui)
  • šviežia kalendra (patiekimui)
  • 1 čili pipiriukas (patiekimui)

    Gaminimo eiga

Susipjaustome svogūną, česnaką bei porą (naudojame baltą dalį ir žalią 1:1). Susipjaustome ruduosius pievagrybius į ketvirčius. Naudojame tą patį puodą, kuriame virsime sriubą. Puode ištirpinkite kokosų aliejų sudėkite svogūnus, česnakus ir porą, šiek tiek pakepinus sudėkite tailandietišką pastą ir pakepinkite dar minutę. Tuomet supilkite sultinį, kokosų pieną, cukrų, žuvies ar sojos padažą, pievagrybius. Pamaišykite ir virkite apie 10 min ant nedidelės kaitros. Tuomet jau laikas dėti jūros gėrybes, sudedame šaldytas krevetes ir midijas, galite dėti ir kitų jūros gėrybių jei mėgstate. Verdame dar 5 min. Jau beveik baigėme! Supilkite į dubenėlius sriubą, papuoškite kalendra bei čili paprikomis ir būtinai dvi skilteles laimo paruoškite, kad valgantysis galėtų pats įsispausti į sriubą. Niekuomet nespauskite laimo į dar verdančią sriubą, nes rūgštelė gali apkartinti skonį, todėl spausti reikia vos pravėsus sriubai. Taip pat Tailande yra populiaru užsisakyti ryžių dubenėlį prie sriubos, kad būtų dar sočiau, tad pabandykite paskanauti su ryžiais! Šis patiekalas ne tik labai skanus, bet ir palaikys Jūsų KMI indeksą normaliame lygyje.

Gero apetito