Kas geriau – įmonės steigimas ar individuali veikla?

imonesVerslą ir naujas darbo vietas kurti ryžtasi itin menka dalis žmonių, o tai aiškinama tuo, kad ne visi nori prisiimti galimą riziką. Lietuvoje, pasak ekspertų, yra ganėtinai neblogos sąlygos pradėti kažkokią veiklą ir pradžioje nemokėti didelių mokesčių. Kai kalba pasisuka apie veiklos įteisinimą, daugelis žmonių iš karto teiraujasi aplinkinių bei pažįstamų ir dažnai išgirsta tą patį atsakymą – „veiklą įteisinti yra labai sunku, nes biurokratija yra per sudėtinga“. Tačiau, tikrai taip nėra. Viską lemia tai, kiek laiko skiriama domėjimuisi veiklos registravimo klausimais. Taip pat reikėtų atsižvelgti į tai, kad vienam žmogui gali tikti viena veiklos rūšis, o kitam – kita.

Norint pradėti savarankišką veiklą, nėra jokios būtinybė steigti įmonę. Parduodameimones.lt teigimu, įmonių registravimas dažniausiai reikalingas tiems, kurie nori griebti jautį už ragų t.y. pradėti verslą turint nemažą kapitalą. Tačiau, jeigu kalba eina apie kažkokios savarankiškos veiklos vykdymą, kuomet bus siekiama susikurti darbo vietą sau, tuomet pilnai pakanka individualios veiklos registravimo. Tiesa, pastarasis variantas ne visada galimas. Pavyzdžiui, yra veiklų, kurių vykdymui bus reikalingos tam tikros licencijos bei leidimai.

Jeigu jus galvojate tiesiog apie prekybą internetu, tuomet tikrai nėra būtina steigti įmonę. Galima veiklą vykdyti pagal individualios veiklos pažymą. Aišku, kuo prekiausite – taip pat svarbu, nes ne viskuo gali prekiauti paprasti fiziniai asmenys. Kaip bebūtų, įmonės strigimas norint vykdyti elektroninę prekybą irgi gali būti naudingas. Kodėl? Įprastai pirkėjai į įmones žiūri patikimiau nei į privačius asmenis. Juk kai teks daryti apmokėjimą, bus matoma, kad pinigai vedami fiziniam asmeniui, o ne įmonei. Apklausos rodo, kad įmonėmis labiau pasitikimas nei fiziniais asmenimis. Žinoma, išimčių būna tikrai ne viena ir ne dvi.

Galvojantiems ką reikėtų rinktis – individualią veiklą ar įmonės steigimą, patartina imtis skaičiavimų. Būtent jie parodys kuris variantas bus optimalesnis. Pirmasis, be abejo, padės išvengti laiko gaišimo ir nereikalingų išlaidų, nes individualią veiklą įregistruoti trunka vos kelias minutes ir tai padaryti galima internetu.

Norint veiklą vykdyti įmonės vardu, teks skirti tam tikrą biudžetą bei konsultuotis su specialistais.

Ką žinome apie kibinus?

Kibinų receptai paprasti ir aiškūsKibinai, beveik taip pat kaip ir kebabai, sėkmingai įsitvirtino lietuvių širdyse kaip greitas maistas skubantiems žmonėms. Daugeliui kebabai labiau asocijuojasi su pakelės užkandinėmis, būriais jaunimo ar tiesiog alkanai statybininkais. Štai kibinai, turintys aibę įvairiausių receptų, neva labai tikrų ir neva visai nieko į kibinus neprimenančių, vis tik labiau asocijuojasi su kavinėmis ir ramiu pavalgymu. Neabejotinai nesuklysime Lietuvoje Trakus pavadinę kibinų sostine. Ir ne veltui – šį patiekalą Lietuvoje išpopuliarino šiame regione gausios totorių bendrijos. Tiesa, bėgant metams kibinų receptai išties keitėsi, mutavo, buvo įvairiai adaptuoti ir kitaip keičiami. Tačiau keliaujant į Trakus daugeliui atrodo mažų mažiausiai normalu sustoti vienoje iš kavinių ir suvalgyti šviežiai keptą dar karštą kibiną.

O kokių jų būna? O būna pačių įvairiausių. Nors tradiciškai tai vis tik yra mėsiškas patiekalas, neišvengiamai jų asortimentą praplėtė ir tebeplečia gausėjančios vegetarų gretos Lietuvoje ir visame pasaulyje. Dažniausiai mėsiški kibinai užsakinėjami su kiauliena, nors kur kas tradiciškiau būtų valgyti avienos įdarą turinčius šiuos kepinukus. Tiesiog kiauliena yra gerokai pigiau, o tai – gana rimtas argumentas neišsipūtusioms lietuvių kišenėms. Žinoma, kavinėse netrūksta ir pasiūlymų paragauti kibinų su jautiena, su triušiena, su kur kas įprastesne vištiena. Na o gurmanai kai kuriose vietose gali gauti ir žvėriena pagardintų kibinų.

Nors senasis totorių kibinų receptas aiškiai įvardija, kad šis maistas turi būti įdarytas aviena, įvairūs deriniai su daržovėmis ar grybais – įprastas dalykas tiek mūsų kavinėse, tiek namuose. Dažniausias grybas, naudojamas kaip šio patiekalo įdaras – be abejo pievagrybis. Nors sezono metu, ypač pagal tam tikrus receptus gaminant kibinus namuose, galima juos pagardinti ir miško grybais. Be abejo, su svogūnais bus gerokai skaniau ir sultingiau. Būna šių kepinių ir su įvairiausiomis daržovėmis – morkomis, kopūstais, paprikomis, net bulvėmis, o dažniausiai – tiesiog daržovių mišinių. Tai tikras džiaugsmas vegetarams. Ypač nekreipiant dėmesio į tai, jog kibinų receptai nurodo gana nemažą sviesto kiekio poreikį gaminant šį patiekalą.

Nors dažniausiai kibinais, kad ir kokiu įdaru jie būtų pagardinti, vaišinamės kavinėse ar specializuotose užkandinėse, puikiai galima jų pasigaminti ir patiems. Žinoma, šis procesas neišvengiamai užtruks, tačiau tai tikrai nėra sudėtinga. Belieka išsirinkti vien ą iš daugelio internete esančių receptų, pasirinkti, kokio iš daugybės įdaro jūs norėsite, pasikviesti būrį draugų ir gaminimą paversti šventę. Na o kibinų perteklių galima ir užšaldyti – turėsite puikių, greitai pasiekiamų užkandžių tuomet, kai tiesiog tingėsite gaminti ar neturėsite tam laiko.